2-årig master

Folkehelsevitenskap

Kristiansand

Utforsk folkehelsevitenskap og bidra til et mer helsefremmende samfunn. Vårt masterprogram er tverrfaglig og gir deg dybdekunnskap om faktorene som påvirker folks helse og hvordan du kan arbeide for å fremme helse på alle nivåer i samfunnet.

To studenter som slapper av og går en tur i Kristiansand

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
30

Om studiet

Vår master i folkehelsevitenskap fokuserer på å forstå og forbedre befolkningens helse gjennom forebyggende og helsefremmende arbeid. Studiet tar for seg de grunnleggende årsakene til helseutfordringer og tilbyr kunnskap om hvordan man kan jobbe systematisk for å bedre folkehelsen. 

Med en tverrfaglig tilnærming dekkes et bredt spekter av temaer, fra det strukturelle folkehelsearbeidet som politikk og organisering, til implementering av tiltak som kan forbedre befolkingens helse. Videre er folkehelseutfordringer knyttet til ernæring, fysisk aktivitet, psykisk helse og rusproblematikk sentralt.

Hva lærer du?

Gjennom masterprogrammet utvikler du en omfattende forståelse av folkehelseutfordringer og lærer deg hvordan du kan implementere effektive helsefremmende og forebyggende strategier. Du blir dyktig i å identifisere helseutfordringer, utforme tiltak og evaluere hvor effektive tiltakene er. Programmet forbereder deg på å jobbe med folkehelse på ulike nivåer, fra lokalsamfunn til globale sammenhenger, og gir deg verktøyene til å drive med forskning og utvikling innen feltet.

Undervisning

Undervisningen i folkehelsevitenskap er variert og inkluderer forelesninger, veiledning, seminarer, gruppearbeid, praksisbesøk og praktiske øvelser. Vi legger vekt på å koble teori og praksis, og gir deg mulighet til å anvende teoretisk kunnskap i praksisnære situasjoner. Dette forbereder deg godt til den virkelige verden og arbeidslivet som venter. Samarbeid og tverrfaglighet står sentralt, slik at du kan utvikle en helhetlig forståelse av folkehelsefeltet.

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Praksis

Vi inviterer personer fra praksisfeltet til å formidle praksisnær kunnskap, og du kan velge masteroppgave i nær tilknytning til praksisfeltet, for eksempel i samarbeid med kommune, fylkeskommune eller NAV.

Utveksling

Vi oppfordrer våre studenter til å utvide sin horisont gjennom utveksling. I 2. semester har du mulighet til å studere ved noen av våre samarbeidsinstitusjoner, noe som beriker din utdanning og gir verdifulle internasjonale erfaringer.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

På vårt masterprogram i folkehelsevitenskap vil du bli en del av et engasjert og støttende studiemiljø. Studentene våre verdsetter bredden i studiet og dets relevans for samfunnet. Som Julie, en av våre studenter, sier: «Bredden med studiet og dens faglige innhold er det beste! Man får et godt innblikk i ulike faktorer som påvirker menneskers helse.»

I tillegg til studiene er det mange muligheter for å engasjere seg i studentlivet, enten det er gjennom studentforeninger, som studentambassadør, eller gjennom ulike fritidsaktiviteter.

Jobb- og karrieremuligheter

Med en master i folkehelsevitenskap åpnes dørene til en rekke karrieremuligheter hvor du kan gjøre en forskjell i samfunnet.

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning kan du arbeide med folkehelsearbeid på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Jobbmuligheter inkluderer roller innen offentlig forvaltning, frivillige organisasjoner, forskningsinstitusjoner, og i privat sektor. Eksempler på stillinger er rådgiver innen folkehelse, helsefremmende koordinator, folkehelseanalytiker, prosjektleder for folkehelseinitiativer, samt muligheter innen forskning og fagutvikling

Videre studier

Mastergraden kvalifiserer også for videre studier, som ph.d.-programmer innen folkehelse eller relaterte fagfelt.

Dette gir muligheter for en akademisk karriere eller spesialiserte roller innen forskning og høyere utdanning.

Mer informasjon om vårt doktorgradsprogram ved Fakultetet for helse- og idrettsvitenskap finner du her.

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

For å søke på masterprogrammet i folkehelsevitenskap trenger du en relevant bachelorgrad eller tilsvarende utdanning. Kravene inkluderer:

  • Bachelorgrad i helse- og sosialfag, samfunnsvitenskap eller naturvitenskap med relevans for folkehelse.
  • Vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre
  • Minimum 20 studiepoeng på nivå 2 hvis fordypningsenhet inngår i kvalifiserende utdanning

Søkere med andre relevante bachelorgrader kan vurderes etter individuell vurdering.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

3,03

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak 

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for helse- og idrettsvitenskap