Reparasjon av fly
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Flytekniker er en yrkesutøver som arbeider med vedlikehold av fly. Vedkommende har tilleggsutdanning ut over grunnutdanning med fagbrev i et av flyfagene. Tilleggsutdanningen skjer i et flyselskap.

En flytekniker godkjenner arbeidsoppgaver som andre eller han/hun selv har utført, og skal ha et luftdyktighetsbevis. Alt vedlikehold, feilretting og skifte av komponenter på fly skal sertifiseres av en tekniker før flyet kan fly.

Status som flytekniker gis etter flytypeutdanning, og utstedelse av et sertifikat hos den nasjonale luftfartsmyndighet. I Norge er dette Luftfartstilsynet. Avlegging av eksamen foregår ved hjelp av skriftlige og muntlige prøver, og avsluttes med oppkjøring i en flysimulator.

Organisering

Flyteknikere er som regel fagorganisert i Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO), som er et frittstående forbund. NFO har hovedavtale med arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg