English version of this page

Bachelor i spillteknologi og simulering

Er du interessert i programmering, informatikk, spillutvikling og spilldesign? Etter fullført bachelor kan du jobbe som programmerer i hvilken som helst IT-bedrift , eller gå videre på en master.

Studiested
Hamar
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
EN
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Studiet passer for deg som er interessert i programmering, informatikk, spillutvikling, spilldesign og kreativ problemløsning i team. Unikt for dette studiet er at du får mulighet til å lære avansert programmering i en spillmotor og du vil jobbe tett med studenter fra en kunstfaglig linje for å lage dataspill og apper.

Studieprogrammet fokuserer på å utvikle både dine tekniske ferdigheter og dine kreative evner i forhold til problemløsning. Dette er viktig kompetanse som det er stort etterspørsel av i arbeidsmarkedet. Du lærer også teknikker for å bygge visuelle systemer og utvikle programvare for både opplevelsesindustri og ingeniørfag.

Spillteknologi dekker et stort fagfelt, og omfatter blant annet simulering, systemtenkning, programmering, spilldesign og matematikk, som er grunnlaget for utvikling av komplekse datasystemer. Samfunnet trenger kompetente fagpersoner med kunnskap om nye teknologier, kunnskapsformidling, interaktive prosesser, systemforståelse, kreativ problemløsning, gode kommunikasjonsevner og forståelsen av teamarbeid, samt spilldesign for ulike brukergrupper.

Bachelor i spillteknologi og simulering gir deg mer enn bare grunnkompetansen du også får på andre studier innenfor programmering og informatikk. Her får du det ekstra gjennom teamarbeid, design tekning og kreative prosesser som er essensiell kompetanse for fremtidens utfordringer i arbeidslivet.

Bachelor i spillteknologi og simulering er et internasjonalt studieprogram og undervisningsspråket er engelsk. Det tilrettelegges imidlertid for at studenter som ønsker å levere oppgaver/eksamen på norsk kan gjøre det.

Studiet ligger under Institutt for spillutdanninger - Spillskolen:

Her leser du mer om Spillskolen, studentliv og kan se studentarbeider.

Jobbmuligheter

Bachelor i spillteknologi og simulering gir en solid yrkesfaglig og akademisk utdannelse. Gjennom studier i informatikk kombinert med tverrfaglige spillutviklingsprosjekter, vil studentene bli kompetente spill- og programvareutviklere som er i stand til å løse problemer, tenke helhetlig, og kommunisere godt på alle nivåer gjennom utviklingsprosessen. Dette er viktig kompetanse som er svært etterspurt i hvilken som helst IT-bedrift og gjør deg ekstra attraktiv i arbeidsmarkedet.

This programme is open for international students

The Bachelor's in Game Technology and Simulation is an international programme, and the language of instruction is English.

Are you interested in becoming a full degree student?

International students can apply to do the full three year study programme. See section below about application and requirements.

Are you interested in becoming an exchange student?

Exchange students from our partner institutions can select individual courses from the whole programme. Courses can be combined based on personal preferences. All courses in this programme are eligible for exchange students. We will assist in creating a learning agreement tailored to the students' preferences and abilities, and to avoid scheduling conflicts. 

Some courses require prerequisite knowledge. Please refer to the study plan starting from 2024 for specific information for each course. The normal workload for one semester is 30 ECTS.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse. I tillegg kreves matematikk R1 (S1 og S2).

Fagkravene må dekkes selv om du søker på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

 

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

PC/MAC og programvare

Det forventes at studentene har egen bærbar PC i henhold til en gitt kravspesifikasjon, samt oppdatert programvare. Se systemkravene til PC og MAC for studieåret 2024-2025. Høgskolen er behjelpelig med råd vedrørende anskaffelse av utstyr og programvare, spørsmål om utstyr og programvare sendes til  spillskolen@inn.no.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i 6. semester. Et utvekslingsopphold vil gi deg minner for livet, i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet.

Emnevalg ved utenlandsk institusjon må oppfylle kravene i studieplanen, og godkjennes på forhånd av Høgskolen i Innlandet.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir gode yrkeskunnskaper for arbeid innen spillindustrien, offentlig sektor, utdanning, underholdningsbransjen og mediebedrifter. Dette vil i første rekke være jobber knyttet til programmering og utvikling av blant annet interaktive systemer og databasesystemer. Studiet gir et godt grunnlag for alle typer arbeid som krever tverrfaglig kunnskap om multimedia. Utdanningen gir kunnskaper som danner basis for arbeid innenfor utdanningssektoren og i forsknings- og utviklingsarbeid.

Studiet gir kompetanse i å kombinere relevante digitale verktøy, teknikker, metoder, uttrykksformer og konsepter i relasjon til programvareutvikling. Studiet gir en god fordypning innenfor fagområdet, men samtidig en breddekunnskap for å gjøre studentene mer attraktive for arbeidslivet og rustet til den teknologiske fremtiden. Studentene vil få spesialisering i spillprogrammering med tilleggsemner innenfor spilldesign, produksjon og tverrfaglig gruppearbeid. Systemtenkning og simulering gir studentene mulighet til å arbeide med visualisering og spillifisering av prosjekter utenfor spillbransjen til for eksempel forskning, utdanning og industri.

 

Studiested Hamar

Studenthistorier

  • Isak skapte sin egen arbeidsplass 6. feb. 2024 13:14

    Etter å ha fullført bachelor i spillteknologi og simulering ved Spillskolen etablerte Isak Wahl og fem tidligere medstudenter sitt eget spillselskap.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Spillskolen på spillskolen@inn.no eller telefon 62 43 00 00.

Bilde av Sigrunn Wilhelmsen Solbakk
Studieveileder
Bilde av Bård R. Gunnerud
Undervisningsleder