Årsstudium

IT og informasjonssystemer

Kristiansand

Digitaliseringen av samfunnet øker og vi trenger et godt samarbeid mellom teknologi, individ og samfunn. Gjennom årsstudiet får du digitale kompetanse og forståelse for samspillet mellom teknologi, organisasjon og samfunn.

Tre studenter sitter med laptoper og snakker sammen.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
37

Om studiet

Digitaliseringen av samfunnet øker stadig, og teknologien vi bruker påvirker i økende grad hvordan vi lever livene våre. Det er derfor avgjørende at teknologien, individene og samfunnet samarbeider best mulig.

Gjennom årsstudiet i IT og informasjonssystemer opparbeider du deg nødvendig digital kompetanse ved å lære grunnleggende programmering og få en innføring i systemutvikling. Du lærer også å forstå samspillet mellom teknologi, organisasjon og samfunn samhandler.

Studiet er et campusbasert fulltidsstudium som forutsetter oppmøte i undervisningsaktiviteter. Det er begrenset mulighet for tilrettelegging i studiet.

Hva lærer du?

Du får grunnleggende forståelse av og kunnskap om hvordan IT og informasjonssystemer kan utvikles og anvendes

Du får innføring i IT og informasjonssystemer og en god bakgrunn for å forstå samspillet mellom teknologi og organisasjon

Du lærer grunnleggende programmering og systemutvikling

Du får utvidet forståelse for digitaliseringens betydning for deg selv, organisasjoner og bedrifter og for samfunnet generelt

Du får god erfaring med å jobbe i team, da det er obligatorisk gruppearbeid i mange av emnene som inngår i utdanningen

Undervisning

Du vil få god erfaring med å jobbe i team, da det er obligatorisk gruppearbeid i de fleste av emnene.

Undervisningsspråk: Norsk. Noen emner vil bli undervist på engelsk.

Studiemiljø

Som student i årsstudiet i IT- og informasjonssystemer blir du del av et aktivt studiemiljø som har god kontakt med arbeidslivet og med flere faglige og sosiale møteplasser. Som ny student blir du tildelt en fadder og i tillegg blir du med i en mentorgruppe som blir ledet av en mer erfaren student. Her blir du kjent med andre i mindre grupper, lærer om studieteknikk og blir tryggere i studenttilværelsen. I tillegg er det læringsassistenter som vil være tilgjengelige for hjelp og faglig veiledning i de fleste emnene i studiet.

Alle studenter blir tilknyttet linjeforeningen Systematicus. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Videre studier

Årsstudiet tilsvarer første studieår på IT og informasjonssystemer, bachelorprogram, og underveis i studiet vil det være mulighet til å søke innpassing i andre studieår i dette programmet.

Årsstudiet kan inngå som en breddeenhet i flere andre bachelorprogram på UiA, og det vil også være et nyttig supplement til andre bachelor og masterprogram.

Bachelor IT og informasjonssystemer

 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april (korriger evt link og dato)

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 32,3
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 48,5

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap