Bachelor

IT og informasjonssystemer

Kristiansand

Digitaliseringen av samfunnet øker og vi trenger et godt samarbeid mellom teknologi, individ og samfunn. I dette bachelorprogrammet får du en god forståelse for samspillet mellom teknologi, organisasjon og samfunn og du lærer å utvikle bedre digitale løsninger i tett samarbeid med arbeidslivet.

Bildet kan inneholde: bord, datamaskin, menneskelig, mikrofon, sosial gruppe.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
110

Om studiet

Vil du lære mer om hvordan IT og informasjonssystemer blir utviklet og hvordan teknologien påvirker livene våre? Det er viktigere enn noen gang å ha et godt samspill mellom teknologi, individer og samfunn. Hos oss lærer du å utvikle digitale løsninger tilpasset brukernes behov. Du vil bli en del av et stort fagmiljø som tilbyr muligheter for personlig vekst, faglig spissing og samarbeid med arbeidslivet.

Studiet er et campusbasert fulltidsstudium som forutsetter oppmøte i undervisningsaktiviteter. Det er begrenset mulighet for tilrettelegging i studiet. 

Hva lærer du?

Hos oss blir du del av et av de største fagmiljøene innenfor informasjonssystemer i Norge. Her forsker og underviser vi i grenselandet mellom teknologi, organisasjon og økonomi. 

Du lærer hvordan du kan bidra til å utvikle informasjonssystemer og hvordan digitalisering påvirker samfunnet, blant annet gjennom å:

  • analysere brukerbehov, designe, utvikle og programmere informasjonssystemer og apper
  • få en grunnleggende forståelse av og kunnskap om hvordan IT og informasjonssystemer kan utvikles, implementeres og anvendes
  • bidra til at organisasjoner kan utnytte informasjonssystemer til å nå egne mål
  • forstå rollen teknologi spiller i utvikling av organisasjoner og i samfunnet som helhet
  • utvikle egne evner og ferdigheter til en helhetsforståelse for utvikling, integrering og bruk av informasjonssystemer 

Studiet gir også rom for at du kan fordype deg i aktuelle tema som IT-sikkerhet og universell utforming.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk, noen emner kan bli gitt på engelsk. 

Du vil få god erfaring med å jobbe i team, da det er obligatorisk gruppearbeid i de fleste av emnene som inngår i utdanningen. 

Praksis

Bachelorprogrammet i IT og informasjonssystemer er et praksisnært studium, med tett samarbeid med en rekke bedrifter, organisasjoner og offentlig sektor.

Samarbeidsbedrifter i «Partnerprogrammet» og andre eksterne oppdragsgivere bidrar både med relevante prosjektoppgaver, gjesteforelesninger og praksisplasser, primært fra og med andre studieår.

Du vil få mulighet til å ta praksis som et valgemne samt jobbe på et konkret prosjekt sammen med en virksomhet når du skal skrive bacheloroppgaven i siste semester.

Utveksling

Du kan ta 4. semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner.

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring, og vi anbefaler å benytte muligheten til å dra på utveksling. Utveksling til en av våre samarbeidspartnere vil gi unik erfaring og mulighet til å arbeide og kommunisere i internasjonale sammenhenger.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Som student på bachelor i IT- og informasjonssystemer blir du del av et aktivt studiemiljø som har god kontakt med arbeidslivet og med flere faglige og sosiale møteplasser. 

Som ny student blir du tildelt en fadder og i tillegg blir du med i en mentorgruppe som blir ledet av en mer erfaren student. Her blir du kjent med andre i mindre grupper, lærer om studieteknikk og blir tryggere i studenttilværelsen. I tillegg er det læringsassistenter som vil være tilgjengelige for hjelp og faglig veiledning i de fleste emnene i studiet.

Alle studenter blir tilknyttet linjeforeningen Systematicus. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Du får en relevant og ettertraktet utdanning med mulighet for mange ulike arbeidsoppgaver innenfor offentlig og privat sektor.

Hva kan du bli?

Du får en relevant og ettertraktet utdanning med mulighet for å kunne jobbe med mange ulike arbeidsoppgaver design, utvikling og drift både i privat næringsliv, offentlig sektor og organisasjoner. De løser oppgaver innenfor utvikling og drift, opplæring, implementering, evaluering og kvalitetssikring av IT-systemer. Noen tidligere studenter har også startet egne virksomheter. 

Karriereveier for samfunnsvitere

Videre studier

Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Informasjonssystemer 

Cybersikkerhetsledelse 

Teknologi, menneske og samfunn

 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april (korriger evt link og dato)

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 40,5
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 48,4

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap