Årsstudium i krisehåndtering

Med dette deltidsstudiet får du kunnskap om beredskapsplanlegging, kriseledelse og håndtering av nasjonale og internasjonale militære og humanitære operasjoner.

Studiested
Rena
Studiet varer
2 år
Studieform
Samlingsbasert og Deltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Studenter i et klassrom. En mann i fokus, han har en blå caps bakfrem, og sitter med en penn i hånden. To andre i front sitter å ser på hver sin laptop, den ene en dame, den andere en mann.

Om utdanningen

En krise kan være en akutt hendelse eller situasjon som oppstår helt uventet, og som krever raske beslutninger og annerledes handlinger. Kriser assosieres ofte med katastrofer og ulykker, men uønskede hendelser og kritiske situasjoner krever også en spesiell håndtering.

Håndtering av kriser nasjonalt og internasjonalt får stor oppmerksomhet fra myndigheter og massemedier. Det stilles derfor store krav til krisehåndtering av organisasjoner som blir berørt direkte og indirekte. Det er dermed stort behov for økt kompetanse om krisehåndtering som retter oppmerksomheten mot de ulike fasene knyttet til en krise og dens årsaker.

Årsstudium i krisehåndtering har et samfunnsvitenskapelig perspektiv på kriser, og bærebjelkene i studiet er organisasjon, kommunikasjon og samvirke, nasjonalt og internasjonalt.

Studiet er på deltid, samlingsbasert på studiested Rena over to år, og kan kombineres ved siden av jobb. 

Jobbmuligheter

Etter endt studium vil du ha et godt faglig grunnlag for stillinger med ansvar for beredskap og krisehåndtering. 

Studiet kvalifiserer til stillinger og arbeidsoppgaver som finnes i forsvaret, politiet, brann og redning, helsetjenesten, private sikkerhetsselskaper, samt kommunal, fylkeskommunal og nasjonal beredskap.

Praktisk informasjon

Studiet er samlingsbasert med 4-5 todagers-samlinger i halvåret på studiested Rena.

Hvor mye tid må jeg regne med å bruke på dette studiet?

Som deltidsstudent bør du forvente å bruke i gjennomsnitt mellom 15 og 20 timer per uke på all studieaktivitet, hvor du deltar på samlinger, leser pensum, og jobber med oppgave.

Eksamen

Studiet har både skriftlige skoleeksamener og hjemmeeksamener. Skriftlige skoleeksamener avholdes på Rena. Se vurderingsform for hver av emnene i emnebeskrivelsene.

Transport og veibeskrivelse
Hvis du ikke kjører egen bil til Rena anbefaler vi deg å ta toget. Sjekk ut VY sine avganger fra både sør og nord. Rena stasjon ligger midt i sentrum og 700 m fra høgskolen. Innlandstrafikk har også trafikk hit, men i begrenset omfang.

Veibeskrivelse til Høgskolen i Innlandet, studiested Rena.

Overnatting
På Rena finnes flere alternativer til overnatting:

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

 

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 52,4
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudiet kan inngå i en bachelorgrad, og gir deg mulighet til å fortsette studier mot et 3-årig bachelorstudium. Med en bachelor i beredskap og krisehåndtering kan du fordype deg enda mer i beredskap og krisehåndteringsfag. 

Studiet kan også brukes som supplement til annen utdanning, og kan sammen med fullført halvårsstudium i risiko, sårbarhet og beredskap utgjøre en godkjent faglig fordypning i en sammensatt bachelorgrad. 

Med fullført bachelorgrad, kan du fortsette dine studier hos oss med master i offentlig ledelse og styring (MPA) med fordypning kriseledelse. Du kvalifiserer også for opptak til andre masterprogrammer innen sikkerhet, beredskap og krisehåndtering ved flere universiteter og høgskoler både i Norge og i utlandet.

Fri tekst 2

 

    Studenthistorier

    • Studerer krisehåndtering under pandemien 14. feb. 2022 09:38

      Alessandra ønsker på sikt å jobbe i enten Kripos, barnevernet eller som arkitekt. Men hvilket studium passer det da å starte med? Valget falt på årsstudium i krisehåndtering.

    Ta kontakt

    Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
    Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

    Bilde av Hilde Evensen
    Studieveileder
    Studieprogramansvarlig