engelsk litteratur i en vinduskarm
Bachelor

Engelsk

Bodø

Få konkurransefortrinn i dagens globale virksomhet med vår internasjonalt anerkjente Bachelor i Engelsk. Utforsk språk, kultur og litteratur gjennom spennende emner og studieturer til Storbritannia, USA og Japan.

Det er ikke opptak til dette studiet høsten 2024.

Om studiet

Når engelsk i dag er fellesspråk i nesten alle typer virksomhet, fra vitenskap og industri til utdanning og populærkultur, er gode engelskkunnskaper nødvendige for å delta for fullt i verden.

Bachelor i engelsk er et forskningsbasert og internasjonalt konkurransedyktig treårig program som omfatter engelsk språk, kultur og litteratur, undervist av spesialister innen sine fagfelt. Studiet legger særlig vekt på utvikling av historisk bevissthet, og tilbyr undervisning i en rekke spennende emner som en aktiv del av et livlig, kunnskapssøkende fagmiljø. Studenter har muligheten til å reise på studietur til Storbritannia og delta i internasjonal utveksling med våre partneruniversiteter i USA, Storbritannia og Japan.

Bachelor i engelsk åpner for flere muligheter, inkludert videre studier, karrierer innen reiseliv og turisme, diplomati og kultursektoren, både i Norge og resten av verden.

Hva kan du jobbe som?

Bachelor i engelsk gir et solid grunnlag for videre studier, inkludert lærerutdanning. Mange nyutdannede fortsetter til mastergrad eller utdanner seg til å bli lærer. Arbeid i næringsliv, reise og turisme, diplomati og kultur forutsetter gode engelskkunnskaper.

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Selv om det formelle kravet for opptak til studiet er generell studiekompetanse, vil det likevel være er klar fordel å kunne starte studiet med språklig ferdighet som etter fordypningsfag i engelsk ved videregående skole, dvs. 5 uketimer fordypning også andre året ved videregående skole, med karakter 4 eller bedre.

Vi ser gjerne at studenter velger å studere i et engelskspråklig land i år 3 av studieprogrammet, enten ved en av Nord universitets partnerinstitusjoner i for eksempel Japan, Storbritannia, eller USA - eller gjennom et av Nord universitets utvekslingsprogrammer. Studieprogrammet er åpent for internasjonale studenter ved Nord universitet. Det bemerkes at meget gode engelskferdigheter er forventet for å kunne følge undervisningen.
Bachelor i engelsk kvalifiserer for videre akademisk utdanning på masternivå. Hvis du bygger på med en mastergrad i engelsk, kan du i etterkant ta Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og få formell kompetanse som engelsklærer i grunnskole og videregående skole.

Kunnskap:

Studenten

  • har kunnskap om teksters struktur og språklige virkemidler og om kritiske og analytiske tilnærminger til litteratur og annen tekst
  • har kjennskap til sjangere og deres sentrale kjennetegn, samt normer for akademisk tekstproduksjon, ansvarlig kildebruk og personvern
  • har kjennskap til moderne litteraturteori
  • har kunnskap om samfunnsliv, historie og et rikt utvalg kulturuttrykk i engelsktalende land, deriblant sentrale verk i engelskspråklig litteraturtradisjon 

Ferdigheter:

Studenten

  • kan bruke målspråket sikkert og funksjonelt muntlig og skriftlig i ulike situasjoner og sjangere med presisjon, flyt og sammenheng
  • kan analysere og skrive forskningsbaserte artikler om litterære tekster, samt anvende et presist og tilpasset begrepsapparat i arbeidet med tekst
  • kan utforske samfunnsliv, historie og kulturuttrykk i engelsktalende land
  • kan arbeide selvstendig med problemstillinger i faget

Generell kompetanse:

Studenten

  • kan vedlikeholde og utvikle egen språklige kompetanse
  • kan tilpasse fagstoff og språk til mottaker
  • kan innhente og bearbeide forskningsmateriale
  • kan anvende engelskfaglig kunnskap og ferdigheter i en akademisk og en profesjonell sammenheng
Semesteravgift, pensumlitteratur, samt en 1-ukers lang studietur til Det norske studiesenteret (NSC) ved Universitetet i York, Storbritannia (ca. kr. 3500 for skolepenger og losji, ca. kr. 3000 for reise; i tillegg kommer kost samt personlige utgifter). OBS: Dersom det blir reisebegrensninger, vil NSC organisere et 1-ukers online kurs, som er obligatorisk og gratis for deg som student.