Årsstudium i bedriftsøkonomi

Øk din kompetanse i økonomi og administrasjon med et heltidsstudium som gir deg innføring i grunnleggende regnskap, økonomistyring og organisasjonsforståelse.

Studiested
Rena
Studiet varer
1 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
To kvinnelige studenter i klasserom men laptoper oppe. Foreleser er å se i bakgrunn.

Om utdanningen

I dagens næringsliv og i offentlige virksomheter er det stadig behov for personer med kompetanse i økonomi og administrasjon på høgskole- og universitetsnivå. Kompetansebehovet finnes i alle bransjer og på flere nivåer.

Et heltidsstudium i bedriftsøkonomi vil gi deg en innføring i grunnleggende regnskap, økonomistyring og organisasjonsforståelse. Årsstudiet kan være en aktuell videreutdanning for deg som mangler formell kompetanse innen bedriftsøkonomi, men er også et godt utgangspunkt for videre studier.

Studiet er på heltid med undervisning på studiested Rena. 

Jobbmuligheter

Årsstudium i bedriftsøkonomi gir deg kunnskap til å jobbe med enklere økonomioppgaver i privat og offentlig sektor.

Sammen med annen høyere utdanning gir studiet et godt grunnlag for å arbeide som saksbehandler, rådgiver eller mellomleder.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold på årsstudiene. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Et årsstudium i bedriftsøkonomi gir deg mulighet til å fortsette dine studier hos oss da årsstudiet utgjør første året av både bachelor i økonomi og administrasjon og bachelor i regnskap og økonomirådgivning. Du søker da om studieplass på vanlig måte i Samordna Opptak. Vi vil justere din utdanningsplan etter at du har fått studieplass og blitt aktivert som student på bachelorstudiet.

Med fullført bachelorgrad, kan du fortsette på siviløkonomstudier ved Handelshøgskolen Innlandet eller ved andre utdanningsinstitusjoner både i Norge og i utlandet. Hos oss kan du ta siviløkonom studiet på deltid og ved siden av jobb.

Velg riktig valgemne

Om du ønsker å søke deg videre inn på bachelor i økonomi og administrasjon bør du velge valgemnet Informasjonskompetanse og metode. Dersom du ønsker å søke deg videre inn på bachelor i regnskap og økonomirådgivning bør du velge valgemnet Foretaksrett. 

Med riktig valg av valgemne vil årsstudiet tilsvare første året på en av disse bachelorgradene. Det vil si at du etter å ha blitt aktiv student på bachelorstudiet kan søke om å få innpasset fullførte emner fra årsstudiet inn i din utdanningsplan og begynne på andre studieår i bachelorutdanningen. 

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Åshild Camilla Nordli
Studieveileder

 

Bilde av Frøydis Svarva Hørstad
Studieprogramansvarlig