Viktoria Wikstrøm studerer språk og litteratur

Årsstudium i engelsk

Bø - Heltid

Engelsk er det mest brukte språket i global kommunikasjon, og det blir stadig viktigere. Solide engelskkunnskaper – skriftlige og muntlige – er derfor en stor fordel i arbeidslivet.

  • Søknadsfrist: 15.04.2024
Søk opptak nå

Studieinformasjon

  • Studiested:
  • Studienivå: Års- og halvårsstudier
  • Progresjon: Heltid
  • Oppstart: Høst 2024
  • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
  • Studiepoeng: 60
  • Søknadsfrist: 15.04.2024
  • Søkekode: 222 606
  • Antall semester: 2
  • Undervisningsspråk: Engelsk
  • Antall studieplasser: 20
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Nett- og samlingsbasert årsstudium i Bø - heltid

Nettstudiet i engelsk er fleksibelt og tilrettelagt for deg som av ulike grunner ikke kan eller ønsker å studere på campus. 

Studiet gir innsikt i det engelske språkets grammatikk og uttale, og i engelskspråklig litteratur og kultur i den engelsktalende verden, med særlig vekt på Storbritannia og USA.  Studiet er bygd opp av seks emner som alle kan tas enkeltvis.

Undervisningsformene som benyttes er blant annet digitale forelesninger, webinarer, muntlige og skriftlige oppgaver, og kollokviegrupper. I tillegg er det to samlinger i Bø hvert semester. Samlingene er ikke obligatoriske, men anbefales sterkt. Det forutsettes at du har god nok språklig bakgrunn til å bidra i undervisningen som foregår på engelsk.

Hver vår arrangeres det en studietur til Det norske studiesentret i York. Denne ekskursjonen er frivillig og gir deg god anledning til å bli kjent med medstudenter, samt oppleve engelsk kultur og universitetsliv.

Hvorfor velge årsstudium i engelsk?

Årsstudiet er for deg som ønsker

  • å bli bedre i både muntlig og skriftlig engelsk, og kunne bruke språket korrekt og funksjonelt i profesjonelle sammenhenger
  • å få dypere innsikt i kultur og litteratur i den engelsktalende verden
  • å undersøke og analysere språk i bruk

Pensum i kultur- og litteraturstudiet omfatter en rekke sjangre, inkludert film, og spenner fra eldre klassikere til moderne fantasy. Språkemnene tar sikte på å gi studentene en grundig forståelse av språkets ord- og setningsstruktur og lydsystem for å utvikle både teoretisk kompetanse og effektiv kommunikasjon.

Studiet av engelsk språk og litteratur er dessuten gode inngangsporter til å belyse og forstå mange av vår tids sentrale samfunnsutfordringer, som miljø- og menneskerettighetsspørsmål.

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudiet kan inngå i bachelor i språk og litteratur, hvor du kan fordype deg i engelsk, norsk eller spansk. Du må da søke opptak til bachelorstudiet og få årsstudiet innpasset. Bachelor i språk og litteratur går både på heltid og deltid.  

En bachelorgrad med fordypning i engelsk gir grunnlag for opptak til en rekke ulike masterprogram, for eksempel master i språkdidaktikk og master i kulturstudier ved USN. Det gir også grunnlag for opptak på master i engelsk ved flere andre studiesteder.

Hva slags jobb får du?

Et årsstudium i engelsk er relevant for arbeid i skolen. Sammen med en masterutdanning og PPU gir det undervisningskompetanse for 8.-13. trinn i grunnskolen.   

Studiet er også relevant for arbeid for eksempel innen media, forlagsvirksomhet, kommunikasjon- og informasjonsarbeid.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2024 høst

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse

    Generell studiekompetanse

Har du spørsmål?

Flere av våre tilsvarende studietilbud

Studiested
Studieopplegg info

Hvor og hvordan undervisning gjennomføres i studiet.

Progresjon info

Forventet framdrift i studiet. Heltid er studier med full studieprogresjon (60 studiepoeng per år, 30 studiepoeng per semester). Deltid er studier med mindre enn full studieprogresjon (færre enn 60 studiepoeng per år eller 30 studiepoeng per semester).

Oppstart
Semester
Nett- og samlingsbasert
Deltid
Høst 2024
Vestfold
På campus
Heltid
Høst 2024