Bachelor i friluftsliv, helse og naturguiding

Studiepoeng:
180
Varighet:
3 år
Omfang:
Heltid
Studiestart:
August
Åpner for søking:
1. februar
Søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
25
Bildet kan inneholde: vann, sky, himmel, båt, vannskuter.

Norge trenger flere med kompetanse innen friluftsliv, helse og naturguiding. Studiet er for deg som er glad i natur, friluftsliv og mennesker. Lær hvordan du kan gi andre gode natur- og mestringsopplevelser.

Søk fra 1. februar

 

Kort om studiet

Studiet gir deg et solid faglig grunnlag for å jobbe med mennesker i natur. Det innebærer å kunne legge til rette for friluftsliv som arena for læring, opplevelse og mestring, og som kilde til helse og livskvalitet. Studiet vektlegger et bærekraftig friluftsliv som tar klimakrise og naturens sårbarhet på alvor. Studiet har en praksisnær tilnærming til fagområdene pedagogikk, ledelse, bærekraft og innovasjon. Gjennom studieløpet vil du oppleve en gradvis progresjon med mål om å utvikle faglig robusthet i rollen som tilrettelegger for læringsprosesser i natur. Du fordyper deg innen en av retningene: ‘naturguiding’ eller ‘friluftsliv og helse’. Dette er det eneste bachelorprogrammet i Norges som tilbyr fordypning innen friluftsliv og helse. Dersom du allerede har 60 studiepoeng fra annen utdanning, kan du ta denne bachelorgraden på 2 år.

Du lærer blant annet:

  • Hvordan du planlegger, leder og legger til rette for grupper og enkeltpersoners læring og opplevelser i natur.
  • Å vurdere risiko for å ivareta egen og andres sikkerhet, i ulike friluftslivsaktiviteter, nærmiljø og årstider, samt om skadeforebyggende arbeid og førstehjelp. 
  • Perspektiver på bærekraft i friluftslivsfaglig sammenheng. 
  • Om naturmiljøers egenart, og hvordan du anvender denne kunnskapen i friluftslivsfaglig arbeid.
  • Beherske friluftslivsferdigheter knyttet til ferdsel, opphold og utstyrshåndtering i ulike naturmiljø og årstider. 
  • Sosiologiske, kulturelle, juridiske og historiske perspektiver på friluftsliv som fenomen, fag og arbeid/yrke.

 

Undervisning

Studiet er organisert slik at du kan utvikle bred og allsidig friluftslivserfaring, og evne til å ferdes ute i varierende værforhold året rundt. Du må være forberedt på en arbeidssituasjon der mye av undervisningen er lagt til turer og opphold i felt, med døgnkontinuerlig undervisning. Turene kan ha en varighet på opptil 8 døgn, og turaktivitet i enkelte helger må påregnes. Studiet har cirka 75 utedøgn med faglærer, i tillegg til timeplanfestet egenferd og jevnlige dagsopplegg ute.

Studiet holder en bærekraftig profil, og mye av undervisningen foregår derfor lokalt i vårt nærmiljø med Oslomarka og Indre Oslofjord som utgangspunkt. På turer over flere døgn anvender vi i tillegg turområder som Ytre Oslofjord, Blefjell, Hardangervidda og Skarvheimen. 

Praksis

Studiet vektlegger både undervisningspraksis og arbeidspraksis som del av utdanningsløpet. I siste semester gis studentene anledning til en lengre praksisperiode/internship i en bedrift, institusjon eller organisasjon. Denne praksisen knyttes til det arbeidsfeltet som studenten ønsker å fordype seg innen, enten det er skolevesenet, rehabilitering, naturbasert reiseliv eller andre friluftslivsfaglige arbeidsfelt som kan være aktuelle.

Utveksling

Studiet legger til rette for utveksling i fjerde og/eller femte semester hos en partnerinstitusjon. NIH har utvekslingsavtale med flere institusjoner. Som student på BAFRI kan du for eksempel dra til:

  • Vancouver Island University (Canada)
  • Lakehead University (Canada)
  • HUMAK (Finland)
  • Plymouth Marjon University (Storbritannia)
  • University of Queensland (Australia)
  • University of Waikato (New Zealand)

Sertifiseringer

Fullført studium gir mulighet for å godskrive grunnleggende kurs innen kano, kajakk, livredning og førstehjelp som inngår i kursstiger med sertifiseringer i henhold til standarder gitt av Norges Padleforbund (NPF) og Norsk Fjellsportforum (NF).

Kontakt

Opptakskontoret

E-post: opptak@nih.no
Telefon: 23 26 20 30
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12-14
i perioden 15. februar til 31. august