Bachelor i bærekraftig reiselivs- og arrangementsledelse

Vil du jobbe med ledelse av bærekraftig reiseliv, destinasjoner og arrangement? Da er dette studiet for deg!

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
To kvinnelige studenter sitter å jobber sammen med pensum. Den ene har laptopen oppe mens og peker på noe i boken. De ser på hverandre og smiler.

Om utdanningen

Bachelor i Bærekraftig reiselivs- og arrangementsledelse gir en bred og grundig innføring i sentrale fagdisipliner knyttet til arbeid med ledelse av bærekraftig reiseliv, destinasjoner og arrangement. Dette er et tverrfaglig fagfelt som omfatter blant annet opplevelsesproduksjon, organisasjonsforståelse, markedsføring, prosjektledelse, økonomiforståelse, digitalisering, innovasjon og bærekraft i tillegg til bransjespesifikk kunnskap og forståelse.

I femte semester velger studentene fordypning innen enten bærekraftig arrangementsledelse eller bærekraftig destinasjonsledelse.

I flere av emnene vil en del av aktivitetene være knyttet til praksiselementer og ulike praktiske problemstillinger relatert til reiseliv og arrangement. Studiet kombinerer derfor teoretisk kunnskap fra ulike emner med praksisnære undervisningsopplegg for at studentene skal komme nærmere den praktiske virkeligheten de skal jobbe i etter endt utdanning.

Jobbmuligheter

Etter fullført Bachelor i bærekraftig reiselivs- og arrangementsledelse vil du ha ulike verktøy for å lede og utvikle reiseliv og arrangement. Du vil ha en helhetlig forståelse for hvilke muligheter og utfordringer som ligger i ledelse av bærekraftig reiseliv og arrangement, hvordan du kan designe bærekraftige opplevelser, hvordan bærekraftige destinasjoner kan utvikles og ledes og hvordan utvikle og lede bærekraftige arrangement. Gjennom studiet vil studentene lære om, og jobbe med relevante case og problemstillinger i samarbeid med næringen.

Etter endt studie kan du blant annet jobbe med operativ drift og ledelse av reiselivsvirksomheter og -arrangementer som prosjektleder og konsulent innen reiseliv og arrangement i privat og offentlig sektor eller i destinasjonsselskap og hos turoperatører.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Det legges opp til obligatorisk praksis i forbindelse med gjennomføring av et arrangement i emnet Attraksjons- og opplevelsesutvikling i første semester og Bærekraftig arrangementsledelse i femte semester. I fjerde semester kan studentene velge Prosjektledelse i praksis dersom de ikke reiser utenlands, her skal de gjennomføre praktiske prosjekter på vegne av eksterne oppdragsgivere. Studentene kan også velge et praksisemne innen reiseliv og arrangement på 15 studiepoeng. Emnet kan studentene velge enten i fjerde eller i sjette semester.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i fjerde semester. Dette anbefales sterkt av fagmiljøet, ettersom det kan gi solid personlig og faglig vekst. Dessuten kan din interkulturelle kompetanse forbedres, som er spesielt relevant for deg som skal arbeide innen reiseliv. Å studere i utlandet gir deg anledning til å velge emner fra en rekke områder. De fleste institusjoner tilbyr språkkurs som kan komme som et fint tillegg til det akademiske utbyttet du får på utveksling. 

Sjekk ut vårt destinasjonssøk og se hva som passer deg best.  

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir grunnlag for å søke opptak til Master i innovasjon, Master i økonomi og ledelse - spesialisering markedsføringsledelse , og Master i offentlig ledelse og styring (MPA) ved Høgskolen i Innlandet.

Studiet gir også mulighet for opptak til andre masterstudier i inn- og utland.

Studiested Lillehammer

Nyheter om studiet

  • Satser på bærekraftig reiseliv 17. jan. 2023 11:15

    Det nye studieprogrammet bachelor i bærekraftig reiselivs- og arrangementsledelse etableres på studiested Lillehammer.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Nina Hafstad
Studieveileder
Bilde av Helene Kvarberg Tolstad
Studieprogramansvarlig