Digital infrastruktur og cybersikkerhet

Digital infrastruktur og cybersikkerhet

Bachelor i digital infrastruktur og cybersikkerhet

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Gjøvik
    Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser Se opptak
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BDIGSEC, Tue Apr 16 15:38:25 CEST 2024 | B3

Vær med å sikre fremtidens datasystemer

Personlige bilder og videoer misbrukes i datanettverk. Løspengevirus stenger oss ute truer med å offentliggjøre bedriftshemmeligheter og helsejournaler. Vi er alle sårbare for cyberangrep og datakriminalitet. Mange trusler kan unngås og forebygges med gode metoder, tjenester og verktøy innen digital infrastruktur.
 
Utdanningen gir deg ettertraktet kompetanse for å beskytte mennesker mot digitale trusler. Du lærer om cybersikkerhet, robuste datanettverk og digital infrastruktur med virtualisering og skyløsninger. Dette er svært etterspurt i arbeidsmarkedet.
 
Du får en profesjonsrettet og praktisk informatikkutdanning i sikkerhet og digital infrastruktur.

Du lærer det praktiske og teoretiske innen design, vedlikehold og sikring av digital infrastruktur.

Du lærer å planlegge og realisere virtuelle maskinparker og skyløsninger, tolke trusselbildet og bli god på overvåking og sikkerhet.

Du får kunnskaper i programmering og operativsystemer. Du lærer å prosjektere og drifte datanettet på en sikker måte. Videre lærer du å fylle din teamrolle i samspill med andre roller i virksomheten.  

For alle virksomheter er det helt avgjørende at den digitale infrastrukturen fungerer. Etter dette studiet vil du være en av dem som sørger for det. 

Les mer om hva du lærer

Som spesialist i dette fagområdet har du mange jobbmuligheter. Du kan jobbe som infrastrukturingeniør, sikkerhetsanalytiker, digital etterforsker, system-/nettverks-administrator eller som ansvarlig for drift og cybersikkerhet i utviklingsteam.
 
Fremtiden trenger deg som er god til å jobbe i team, forstår hvordan datasystemene våre må minimere sitt energiforbruk og ha lavt karbonavtrykk, og hvordan den digitale infrastrukturen skaper nye muligheter i utviklingsland. Du blir svært attraktiv i arbeidsmarkedet. De fleste av våre studenter har jobb allerede før de er ferdige med studiet.
 
Etter en bachelor kan du søke opptak til flere av våre 2-årige masterutdanninger. 

Les mer om jobbmulighetene

Som student på digital infrastruktur og cybersikkerhet blir du en del av et godt og inkluderende studiemiljø. Du kan være med i linjeforeningen, idrettslag og en rekke andre studentaktiviteter. Er du kvinnelig student kan du også være med i Ada.

Studiet tilbys i Trondheim og Gjøvik:  

  • Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby.
  • Gjøvik er en campus med gåavstand til by- og friluftsliv, og har et unikt samarbeid med regionalt og internasjonalt nærings- og arbeidsliv.   

Les mer om studiemiljøet

De første to studieårene består av fag innen informatikk, tjenestedrift, infrastruktur og cybersikkerhet og matematikk. Fagene griper inn i hverandre og danner til sammen en helhet.

Høstsemesteret i tredje studieår består kun av valgfag. Dette gir stor fleksibilitet, og du kan blant annet bruke valgfagene til:   

  • Utvekslingsopphold i utlandet
  • Kvalifisering til videre masterstudium.
  • Spesialisering innen digital infrastruktur og cybersikkerhet.

Studiet avsluttes med en større, selvstendig bacheloroppgave. 

Les mer om studiets oppbygning

Studieprogrammet har 62 studieplasser i Trondheim og 98 studieplasser i Gjøvik.

Opptakskravet til Digital infrastruktur og cybersikkerhet er generell studiekompetanse og Matematikk R1 eller S1 og S2.

Dette studiet tilbys i to studiebyer. Velg hvilken by du vil studere i når du søker. 
Er du kvinne, får du 2 kjønnspoeng når du søker deg til Gjøvik.

Les mer om opptak og opptakskrav

Har du spørsmål om studieprogrammet? Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning