Årsstudium i Bibelen - nettbasert

Årsstudium i Bibelen - nettbasert
  • Nettbasert
  • Årsstudium
  • 60 poeng
  • Høst
Frist 15. april Søk her
Ønsker du å utforske og fordype deg i Bibelens tekster og temaer? Ønsker du en fleksibel studiehverdag? Da er NLAs ferske «Årsstudium i Bibelen» aktuelt for deg!

Bibelen er helt sentral og grunnleggende for kristen tro og praksis, og derfor også for vår kulturarv. Likevel erfarer mange at det kan være vanskelig å forstå Bibelens tekster. Hva betyr det jeg leser? Og hvilken betydning har det for min tro og mitt liv? Som student på «Årsstudium i Bibelen» får du øvelse i å fortolke Bibelen i lys av tekstenes litterære og historiske kontekst.

Om utdanningen

Du vil få utforske tekstenes teologiske innhold og trekk fra tolkningshistorien – og også reflektere over tekstenes aktualitet i vår tid. Studiet vil være like nyttig og relevant for den som ønsker å anvende bibelkunnskapen i undervisning eller forkynnelse i ulike sammenhenger, som for den som vil studere Bibelen for egen del eller for å forstå noe av Bibelens innvirkning på samfunnet rundt oss. Det gir også godt grunnlag for videre teologistudier.

Hør høgskolelektor Merete Hodt fortelle om årsstudiet i Bibelen.


«Årsstudium i Bibelen» er nettbasert og gir deg derfor mulighet til å tilpasse et stimulerende og lærerikt studium for din livssituasjon, uansett hvor du ønsker å bo og hva du gjør ved siden av studiene. Vi legger til rette for et variert og utfordrende studieopplegg – med bla. undervisningsvideoer, hjelp til selvstudium av aktuell litteratur, webinarer, oppgaver – og for ulike former for personlig veiledning og sosial interaksjon. I høstsemesteret har du mulighet til å møte medstudenter og lærere på «Bibelkonferansen» i Oslo, få høre engasjerende foredrag og møte medstudenter. I løpet av våren kan du bli med på studietur i Paulus’ fotspor rundt Middelhavet.

Oppbygging

Årsstudiet består av seks emner hver på 10 studiepoeng:

TEOL170N Metoder og verktøy for bibeltolkning
TEOL171N Israels historie fra Abraham til det andre tempelets fall
TEOL172N Jesus i Matteusevangeliet
TEOL173N Gud i Bibelen
TEOL174N Paulus’ liv og lære
TEOL175N Johanneisk teologi

Alle emnene kan også tas som enkeltemner uten andre forkunnskapskrav enn generell studiekompetanse, men det anbefales at TEOL170N tas tidlig. Mange av emnene kan også brukes som valgemner i teologistudier på NLA Høgskolen. Søk gjennom lokalt opptak.

Bibelkonferansen 2024 

Årets bibelkonferanse arrangeres i Oslo 30. august–1. september. Konferansen er tilknyttet emnet TEOL170N. Helgen starter fredag kveld kl. 18 med et foredrag av GT professor Walter Moberly (Durham University). Professor Moberly skal ha flere foredrag i løpet av helgen, og vil blant annet ta for seg to tekster som er både velkjente og muligens provoserende: begynnelsen av Jobs bok og fortellingen der Gud ber Abraham ofre Isak (1 Mos 22). På lørdagen er det et spennende og variert program med foredrag og seminarer. Vi får blant annet høre professor Ole Jakob Filtvedt (MF) snakke om Jesus som skaperordet i Johannes evangeliet, professor Jennifer Moberly (Durham University) snakke om Boenhoffer og Bibelen, og Peder Solberg (NLA) skal følge linjer fra Johannes evangeliet til Origenes, en av oldkirkens store teologer. Det vil bli servert lunsj og middag. 

Konferansen (fredag-lørdag) vil være åpen også for deltakere utenfor dette studiet. På søndagen arrangerer vi en egen fagdag for nettstudentene. Da vil det bli korte introduksjonforelesninger i høstens tre emner. Helgen avsluttes søndag kl. 15. Nettstudenter i Årsstudium i Bibelen betaler reise og overnatting selv. Konferanseavgiften dekkes av studieavgiften.