Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

er et yrkesforberedende utdanningsprogram. Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.

Vg1 felles programfag

Obligatoriske programfag på vg1:

Råstoff og produksjon

Faget omfatter bruk og behandling av de mest brukte råvarene i restaurant- og matfagene og grunnleggende trening i ulike produksjonsmetoder og -prosesser, matlaging, omsetting og servering. I tillegg er hygiene og matsikkerhet i alle ledd viktige tema.

Kosthold og livsstil

Faget handler om sammenhengen mellom livsstil, helse og kosthold. I tillegg inngår emnet mat og drikke som kulturbærer i et flerkulturelt samfunn og i et internasjonalt perspektiv.

Bransje, fag og miljø

Faget handler om sammenhengen mellom de ulike fagene innen restaurant- og matbransjen. Viktige tema: God kommunikasjon, service, og forståelse av ansvaret som ligger i å lage og tilby mat og drikke til andre.

Vg1 fellesfag

Allmenne fag på vg1:
  • engelsk
  • kroppsøving
  • matematikk
  • naturfag
  • norsk

Multimedia

Nedenfor kan du se bilder om utdanningsprogrammet. Du kan se én film under Naturbruk og én under Design og håndverk, uten abonnement.

Restaurant- og matfag

Veikart til videregående

Vg2 kokk- og servitørfag

Vg2 matproduksjon

Tilbud på vg2- og vg3-nivå

Skip Navigation Links.
YOU-portalen - Skoledata AS - footerillustrasjon