Elevprofil
Tilbake
Hjelp
Begreper
Utforsk vgs
Studiespesialisering
Kunst, design og arkitektur
Idrettsfag
Medier og kommunikasjon
Musikk, dans og drama
Teknologi- og industrifag
Informasjonsteknologi og medieproduksjon
Elektro og datateknologi
Bygg- og anleggsteknikk
Restaurant- og matfag
Helse- og oppvekstfag
Håndverk, design og produktutvikling
Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign
Salg, service og reiseliv
Naturbruk
Høyere utdanning
Estetiske fag, kunst- og musikkfag
Medisin, odontologi, helse- og sosialfag
Historie, religion, idéfag
Idrettsfag, kroppsøving og friluftsliv
Informasjonsteknologi og informatikk
Jus
Fiskeri-, husdyr- og landbruksfag
Lærer- og lektorutdanning
Mediefag, bibliotekfag og journalistfag
Pedagogiske fag
Matematikk og naturfag
Hotell- og reiselivsfag
Samfunnsfag, psykologi
Språk, litteratur
Teknologi, ingeniørfag og arkitektur
Økonomi og administrasjon
Yrker
Vigo
Restaurant- og matfag
er et yrkesforberedende utdanningsprogram. Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.
Vg1 felles programfag
Obligatoriske programfag på vg1:
Råvare, produksjon og kvalitet
Faget omhandler mattrygghet, sikre arbeids- og produksjonsprosesser, vurdering av kvalitet, egenskaper og bruksområder for råvarer og ferdig produkt. Faget gir kunnskap om bruk og renhold av verktøy, maskiner, utstyr og lokale, om merking/emballering, om avfallshåndtering, og om ergonomi, sikkerhet, helse og miljø. I tillegg lærer man å planlegge, lage og tilby mat og drikke ut fra forskjellige kulturelle, religiøse og andre særlige behov, og ser på hvordan livsstil, mat og drikke påvirker folkehelsen. Hygiene og matsikkerhet i alle ledd er også sentralt.
Bransje og arbeidsliv
Faget ser på karriereveier, særpreg og fellestrekk mellom bransjer og fagområder, faguttrykk, samarbeid mellom partene i arbeidslivet, og etiske problemstillinger ved produksjon og handel med mat og drikke. Man lærer også om kommunikasjon, samarbeid og samhandling i kundebehandlingen, og om førstehjelp.
Vg1 fellesfag
Allmenne fag på vg1:
engelsk
kroppsøving
matematikk
naturfag
Multimedia
Nedenfor kan du se bilder om utdanningsprogrammet. Du kan se én film under Naturbruk og én under Design og håndverk, uten abonnement.
Klikk for å se bilder
Restaurant- og matfag
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Utdanningsløpet
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Vg2 kokk- og servitørfag
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Vg2 matproduksjon
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Baker og konditor
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Butikkslakter
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Kokk
For å kunne se alle filmene må du være pålogget, og skolen din må ha filmabonnement.
Skoler i fylket
Fagskoler
Lenker
Tilbud på vg2- og vg3-nivå
Baker og konditor
Kokk- og servitørfag
Matproduksjon
Yrke: Faglærer